Min söndag i bilder – första gången jag lagade Boeuf Bourguignon Det känns verkligen som höst här i Paris idag. En sån där dag när man bara vill ha något värmande, matigt och doftande i köket. Jag har länge scrollat på TikTok efter olika recept och fastnade för hur enkelt @natty beskrev en Boeuf Bourguignon. Så idag tänkte jag – nu kör vi! ur min kamerarulle just nu - scrolla ner för mer bilder Söndagen började lugnt med kyrko-hymner i bakgrunden, en liten promenad, och sedan in på marknaden för att handla det jag behövde. Jag älskar färska örter, och här i Paris känns det nästan lyxigt att alltid hitta de bästa. Men när jag kom fram till köttdisken var högreven helt slut. Då kliver Madame i köttdisken fram, börjar prata flytande franska och säger till mig: “Gîte à pot-au-feu funkar lika bra!” Jag litade på henne direkt och tänkte – ja, nu kör vi! Som om inte det räckte bjöd hon dessutom på några skivor bacon till grytan och smög ner lite annat i min köttpåse. “Vi stänger strax – ta med dig lite extra att prova.” Jag blev så överraskad och otroligt tacksam. Köpte med bl.a. Färsk timjan, Rosmarin , dill och gräslök Doftar ljuvligt här Skönt att få köttet snittad på plats av ett proffs.När jag kom hem satte jag igång grytan, och även om jag inte hittade någon kalvfond så tänkte jag: det gör nog ingenting. Och wow – vilken doft! Smakerna blev helt ljuvliga. Det här är något jag känner kommer att bli en riktig höstfavorit hos mig. Så enkelt, så gott och så värmande. Salt & Svartpeppar ! på brickan: skogsvamp, morötter, schalottenlök, bacon, fransyska , rött vin och örter Stekte köttet först för att få färg på den I samma stekpanna : ner med svampen , löken och morötterna Sen i med en stor klick smör och tomatpuré Ja valde ha i både timjan och rosmarin En hel flaska rött vin : valde ”cotes du Rhône ” Jag slängde i lite delikatesspotatis och lät grytan puttra på låg värme i 3–4 timmar. Et viola - Boeuf bourguignon Önskar att ni kunde känna doften av den! Nästa gång blir det potatismos till – men idag fick det bli kokt delikatesspotatis eftersom jag inte hade det . Blev lite morötter över - slängde in de i ungen med olivolja salt och peppar ! 🍂🥘 Paris + söndag + gryta = perfekt höstdag. Bisou Bisou